MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach...
fot. pl.123rf.com/topntp

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Dodatki do baby drożdżowej

Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach Marii Ochorowicz-Monatowej są rodzynki, rum, szafran, gorzkie utarte migdały, laska wanilii i enigmatycznie brzmiący kremor tartari, czyli kwaśny winian potasu.

Zobacz również

Wojska Obrony Terytorialnej na „sprawdzianie”

NOWE
Wojska Obrony Terytorialnej na „sprawdzianie”

Misternie wykonane cudeńka. Rozpędza się piernikowe szaleństwo!

NOWE
Misternie wykonane cudeńka. Rozpędza się piernikowe szaleństwo!

Polecamy

Jak spalić więcej kalorii? Ważny jest sposób chodzenia. Robisz tak?

NOWE
Jak spalić więcej kalorii? Ważny jest sposób chodzenia. Robisz tak?

Takie rajstopy latem to skarb. Już nie wstydzę się swoich nóg

NOWE
Takie rajstopy latem to skarb. Już nie wstydzę się swoich nóg

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia