MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego,...
fot. LeFox/pixabay.com

Najlepsze produkty bogate w błonnik. Nie wszystkie są równie zdrowe i polecane! Ten błonnik na zaparcia i odchudzanie jest najlepszy

Bakterie kwasu mlekowego

Produkty fermentowane z użyciem bakterii kwasu mlekowego, takie jak napoje mleczne czy warzywne kiszonki, to cenne źródło związków wspomagających funkcjonowanie układu pokarmowego. W specjalnych przetworach probiotycznych, takich jak np. mleko acidofilne, zawarte są żywe bakterie mlekowe, które mają zdolność docierania do końcowych odcinków układu trawienia i przywracania równowagi mikroflory jelitowej. To od niej zależy zdrowe trawienie, dlatego żywność fermentowana, specjalne jogurty czy bakterie probiotyczne w kapsułkach są zalecane jako stały element zdrowej diety.

Zobacz również

IV LIGA. W Jawiszowicach, po pokonaniu Niwy, wystrzeliły korki od szampanów. ZDJĘCIA

IV LIGA. W Jawiszowicach, po pokonaniu Niwy, wystrzeliły korki od szampanów. ZDJĘCIA

To była udana Noc Świętojańska nad malowniczym zalewem w Majdanie Zahorodyńskim

To była udana Noc Świętojańska nad malowniczym zalewem w Majdanie Zahorodyńskim

Polecamy

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Co z podwyżkami dla nauczycieli od nowego roku? Kolejne spotkanie MEN i związków

Koniec z tanimi wakacjami? Rezerwacyjny gigant wprowadza duże zmiany

Koniec z tanimi wakacjami? Rezerwacyjny gigant wprowadza duże zmiany

Co łączy Tomasza Karolaka z Kacprem Kuszewskim? W życiu byście nie zgadli

Co łączy Tomasza Karolaka z Kacprem Kuszewskim? W życiu byście nie zgadli