MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
CHAI LATTE

Chai Latte to wywodzący się z północnych Indii...

Co pić, gdy za oknem mróz? Zdrowe i pyszne napoje na zimowe wieczory

CHAI LATTE Chai Latte to wywodzący się z północnych Indii napar o właściwościach leczniczych. Korzenny smak złagodzony mlekiem roślinnym to coś, co powinno przypaść wam do gustu. Napój rozgrzewa organizm i pobudza układ odpornościowy. Zawarta w herbacie teina dostarczy energii, imbir zaopatrzy w antyoksydanty, cynamon poprawi metabolizm, miód zaś zadziała antybakteryjnie. Składniki: - 1-2 łyżeczki czarnej herbaty liściastej - 1 szklanka wody - 3/4 szklanki mleka roślinnego - 4 plasterki imbiru - 2 goździki ubite w moździerzu - pół łyżeczki świeżo zmielonego kardamonu (lub w proszku) - łyżeczka świeżo zmielonego cynamonu (lub w proszku) - 1-2 łyżki miodu Należy zagotować wodę z cynamonem, kardamonem, goździkami oraz imbirem i zostawić na małym ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dolewamy mleko roślinne i ponownie zagotowujemy. Następnie wsypujemy herbatę, zdejmujemy z ognia i zaparzamy przez 3 minuty. Na koniec przelewamy przez sito do kubeczka i słodzimy miodem. Gotowe!

Zobacz również

Kamil Kuzera: Dziękuję kibicom za wsparcie. Ta wiara jest niesamowita [WIDEO, FOTO]

Kamil Kuzera: Dziękuję kibicom za wsparcie. Ta wiara jest niesamowita [WIDEO, FOTO]

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”